kinderopvang
 
Gouda

Een dag bij frank&frij

Tussen 8.00 en 9.00 uur brengen de ouders hun kinderen en zij worden opgehaald tussen 17.00 en 18.00 uur. Hier is bewust voor gekozen om de rust in de loop van de dag te bewaren. Het is fijn om de dag samen te kunnen beginnen en ook weer te eindigen. Hierdoor ontstaat ritme zodat de kinderen weten waar ze aan toe zijn. Daarnaast geeft het voldoende ruimte om te spelen en er samen op uit te gaan. 

Op maandag kneden en bakken we onze eigen broodjes . De kinderen genieten van het kneden van het deeg.
Spelenderwijs ontstaan er soms leuke dierenfiguren vaak vanuit belevingen die in het weekend plaatsgevonden hebben.


Naar buiten

Wij gaan iedere dag naar buiten, zelfs bij weer en wind. De speelbroeken, laarzen en jassen gaan aan. De kinderen doen dat zoveel mogelijk zelf. We spelen voor de deur op het plein, gaan naar de natuurspeeltuin of maken een wandelingetje waarin onderweg veel te beleven valt. 

In de herfst verzamelen we de blaadjes, we bekijken de bloemen die we onderweg tegenkomen, volgen de vliegtuigen die in de wolken verdwijnen….  Als je er oog voor kunt hebben is er altijd - zeker voor kinderen -zoveel te zien en te ontdekken!


Na de lunch

Na de lunch gaan de kinderen slapen en wordt er altijd een slaapliedje gezongen. Muziek is een fijne manier om met kinderen te communiceren: bij frank&frij wordt veel gezongen om de overgangen in de dag soepel te laten verlopen en omdat we er blij van worden!


Allemaal weer wakker!

Na het slapen komen we weer langzaam op gang. Vaak worden de kinderen een voor een wakker waardoor er alle tijd is voor het aankleden, knuffelen en er meestal ook nog even tijd is voor een boekje op schoot.
Als iedereen wakker is eten we fruit.
In de zomer gaan we meestal nog even naar buiten. 

In de winter spelen de kinderen ’s middags vaak binnen. Dan is er ook tijd om te tekenen, te verven, een boekje voor te lezen of wat te knutselen.


Weer naar huis

De dag is voorbij. Tussen 17.00 en 18.00 uur halen de ouders hun kinderen op. We maken een praatje, ruimen beetje bij beetje het speelgoed op en lezen nog een allerlaatste boekje. Tot morgen !